Spouwmuurisolatie

Een voordelige manier om uw energierekening te verlagen

Spouwmuurisolatie kan het warmteverlies van uw woning met een derde verkleinen. Dat levert al snel een besparing van 20 tot 35% op uw energiefactuur.

Dankzij spouwmuurisolatie bespaart u op uw energiefactuur

  • Daardoor verdient u uw investering heel snel terug (gemiddeld 1,5 tot 4 jaar), vanaf dan maakt u winst
  • Omdat u geen stedenbouwkundige vergunning nodig hebt kunnen wij snel bij u beginnen
  • Wij zijn maar één à twee dagen bij u aan de slag
  • Wij brengen de isolatie aan doorheen de buitenmuur, van ons hebt u dus nauwelijks last
  • Het uitzicht van uw woning verandert niet

Spouwmuurisolatie verhoogt uw comfort

Besparen op uw energiefactuur is zeker niet de enige reden om warm te lopen voor spouwmuurisolatie van Isolair.
Spouwmuurisolatie geeft uw woning jaar in jaar uit een gezond en comfortabel binnenklimaat. Behaaglijk warm in de winter en aangenaam fris in de zomer.

Gratis diagnose en offerte

Wenst u meer informatie over spouwmuurisolatie voor uw verbouwproject?
Bel ons dan nu op het nummer 011 350 780 of contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte.

Is spouwmuurisolatie aanwezig in mijn woning?

Is uw woning gebouwd voor 1920, dan heeft ze geen spouwmuur. De gevels van dergelijke huizen kunnen dan ook niet door middel van spouwmuurisolatie geïsoleerd worden.

  • Werd uw woning gebouwd tussen 1920 en 1990, dan is de kans groot dat de buitenmuren ervan niet geïsoleerd zijn. Vanaf de jaren ’60 tot begin de jaren ‘90 werden huizen wel standaard voorzien van spouwmuren, maar die werden niet geïsoleerd.
  • Bent u niet de eerste eigenaar van uw woning, dan kunt u eventueel aan de vorige eigenaar vragen of hij spouwmuurisolatie heeft laten aanbrengen.
  • Een andere manier om uitsluitsel te geven is endoscopisch onderzoek met een camera. Dat komen wij graag voor u doen en is gratis wanneer u een offerte aanvraagt.
    Klik hier voor een diagnose om uw woning energiezuiniger te maken.

Tip: zijn uw buitenmuren minder dan 24 cm dik, dan zijn het zeker geen spouwmuren.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Spouwmuurisolatie aanbrengen is werk voor specialisten. Zowel in voorbereiding als in uitvoering. Daarom kiest u maar beter voor een ervaren partner als Isolair. Met meer dan 1.700 werven en 15.000 kubieke meter EPS-parels op de teller, mag u er gerust op zijn. Van eerste contact tot oplevering verzekeren wij u een vlekkeloze service en een professionele uitvoering.

VOORBEREIDING

Ter voorbereiding onderwerpen we uw spouwmuren een visuele controle. Met een minuscule camera inspecteren we de dikte van de spouw. Die moet minimum 3 cm zijn. We kijken meteen ook na of er bijvoorbeeld mortelresten of ander bouwafval aanwezig is. Dergelijke vuilophopingen in de spouw kunnen het eindresultaat immers nadelig beïnvloeden.

UITVOERING

Het eigenlijke na-isoleren van spouwmuren gebeurt door het onder hoge druk injecteren van isolatiemateriaal en lijm in de spouw. Daarvoor maakt Isolair kleine gaatjes in de voegen van uw buitenmuur. Langswaar we speciale spuitkoppen in de spouw brengen. Via die spuitkoppen vullen we uw muren zorgvuldig met hoogwaardige HR++ EPS-parels.

Na afloop maken we de gaatjes onmiddellijk weer dicht in de kleur van de voegen. En het klinkt misschien raar, maar ook wij zijn pas echt tevreden als ons werk uiteindelijk helemaal onzichtbaar is.

Spouwmuurisolatie met EPS parels

Voor het na-isoleren van uw spouwmuren maakt Isolair uitsluitend gebruik van grijze HR++ EPS-parels, ook gekend als polystyreenkorrels. De kwaliteitsaanduiding HR++ staat voor de hoogste isolatiewaarde.

MILIEUVRIENDELIJK EN MAKKELIJK TE RECYCLEREN

Omdat polystyreen hoofdzakelijk bestaat uit de natuurlijke componenten waterstof en koolstof, zijn de parels milieuvriendelijk en zeker niet schadelijk voor de gezondheid. De korrels bevatten overigens maar 2% polystyreen, de overige 98% is lucht die erin gevangen zit.

Polystyreen is in zijn oorspronkelijke vorm makkelijk te recycleren als grondstof voor nieuwe korrels. Maar ook recycleren tot andere basisproducten behoort tot de mogelijkheden. Dat heeft een zeer gunstige invloed op de ecologische voetafdruk ervan.

VOCHTREGULEREND

Nog een voordeel van EPS-parels is dat ze vochtregulerend werken. Dat beperkt de kans op vochtproblemen tot een minimum.

EPS wordt al meer dan 50 jaar gebruikt als isolatiemateriaal en de productietechnieken ervan worden nog steeds verfijnd. Onderzoek wees uit dat de isolatiewaarde van EPS-parels na meerdere tientallen jaren onveranderd blijft. Ondanks hun bijzonder lage gewicht zijn ze ongelooflijk sterk en waterbestendig. Hun geschatte levensduur ligt dan ook ruim boven de 100 jaar.

Spouwmuurisolatie is altijd aan te bevelen

Ook de overheid is duidelijk als het op spouwmuurisolatie aankomt: “Wanneer het mogelijk is, is het altijd aan te bevelen. Het maakt het klimaat in huis comfortabeler, met name behaaglijker in de winter en koeler in de zomer. Het voorkomt bovendien vocht- en schimmelproblemen terwijl uw energieverbruik daalt.”

MEER INFORMATIE VAN DE OVERHEID

Gratis diagnose en offerte

Wenst u meer informatie over spouwmuurisolatie voor uw bouw- of verbouwproject? Bel ons dan nu op het nummer 011 350 780 of contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte.

Scroll naar boven