Kelderisolatie

Uw (kruip)kelder isoleren maakt uw woning droger, warmer en gezonder

Voorkom vocht, schimmel en koudebruggen in uw kelder door middel van kelderisolatie

Kelderisolatie is snel en efficiënt

Omdat er geen grote breekwerken aan te pas komen, kan uw kelderisolatie snel en efficiënt worden aangebracht. In huis moeten we in principe niet zijn, laat staan dat we de vloer van uw keuken of living zouden opbreken. Dat is helemaal niet nodig, waardoor de hinder voor u tot een minimum beperkt blijft.

Gratis advies en offerte

Wenst u meer informatie over kelderisolatie voor uw bouw- of verbouwproject? Bel ons dan nu op het nummer 011 350 780 of contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte.

Isolatie op maat van uw kelder

Iedere kelder is anders. Daarom maken we op basis van uw specifieke situatie een isolatievoorstel op maat. We bepalen het meest geschikte isolatiemateriaal en de beste techniek om die aan te brengen.

Leidingen of andere technische installaties die in de kelder aanwezig zijn vormen zeker geen probleem om uw kelder goed te isoleren.

Welke isolatiematerialen gebruiken voor kelderisolatie?

Kelder- of kruipruimtes staan in direct contact met de vochtige grond onder uw woning. Daarom zijn isolatiematerialen die vocht opnemen, zoals glaswol of rotswol, helemaal niet geschikt voor het isoleren van uw kelder.

ISOLATIEPLATEN

Materialen die wel geschikt zijn, zijn isolatieplaten uit XPS, PUR, EPS, PIR en XPS Li. Die platen zijn heel licht in gewicht en dankzij hun tand- en groefsysteem zijn ze makkelijk te plaatsen en sluiten ze naadloos aan mekaar.

PUR-SCHUIM

Ook PUR-schuim is een perfect isolatiemateriaal voor gebruik in kelderruimtes. Zeker wanneer er veel leidingen tegen het plafond bevestigd zijn. Het schuim hecht zich perfect aan het plafond en vindt makkelijk zijn weg rond de leidingen en hun bevestigingsmaterialen.

Heb ik recht op isolatiepremies van de overheid?

Kelderisolatie kan al vanaf 3 cm. En vanaf 5 cm dikte heeft u al recht op een isolatiepremie. Klik hier voor een volledig overzicht van premies van de Vlaamse overheid.

Voeg daarbij dat de prijs van een dikkere laag isolatie verwaarloosbaar is ten opzichte van het extra rendement die u dat oplevert. Een laag van zes of tien centimeter aanbrengen in een kelder kost nu eenmaal niet meer moeite dan een van drie. Maar u bespaart er wel extra mee op uw energierekening.

Gratis advies en offerte

Wenst u meer informatie over kelderisolatie voor uw bouw- of verbouwproject? Bel ons dan nu op het nummer 011 350 780 of contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte.

Scroll naar boven